Prije 20 godina svijet se zgrožavao na ovu obuću: Sada su glavni modni trend

Radiosarajevo.ba
Prije 20 godina svijet se zgrožavao na ovu obuću: Sada su glavni modni trend
Instagram / Ilustracija
Posljednje tri sezone donijele su nam trendove uskrsle iz 80-ih i 90-ih, a sada smo dobrodošlicu poželjeli još jednom trendu uskrslom iz tog perioda, za koji su mnogi bili sasvim sigurni da ga više nikada neće vidjeti na svojim nogama.

I dok su mnogi prije 20 godina zahvaljivali dragom Bogu što je izbrisao trend glomaznih patika s ogromnim đonom s lica zemlje, ove sezone će se izgleda davati gomila novca za iste.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Buffalo London (@buffalolondon) on

Teško je nadjenuti ime spornom modelu patika, ali fotografija govori više od 1000 riječi, pa će vas jedan pogled na istu "natjerati" da se prisjetite ove obuće i nekadašnjom pomamom za njima.

Velika platforma na crnim i bijelim patikama bila je apsolutni hit bez pogovora tih davnih 90-ih, ali i tada su dame koje su ovo nosile smatrane klasičnim pomodarkama, dok je ozbiljan modni svijet ipak priželjkivao da ovakva obuća što prije nestane.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Buffalo London (@buffalolondon) on

Ipak, neko se dosjetio da ponovo "oživi" diskutabilan model i sada dolaze u više boja, ali i s dodacima u vidu lanaca i šarenih pertli, a dobar marketing učinio je svoje - ove patike na vrhu su "must have" komada u ovoj godini, piše srbijanski Blic.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije