Prigrlite ležernost i poigrajte se sa šminkom: Ovo je 7 vodećih beauty trendova ove jeseni

0
Radiosarajevo.ba
Prigrlite ležernost i poigrajte se sa šminkom: Ovo je 7 vodećih beauty trendova ove jeseni
Foto: Pexels / Ilustracija

Pred nama su hladniji dani, što znači da vam znoj više neće uništavati šminku, a ako vas je promjenjivo vrijeme nagnalo da se već poigrate s jesenskim makeup lookovima, dobro je znati što će se nositi idućih mjeseci.

Kako pišu trendseteri ove sezone sve je u zabavi, stoga zamijenite vaš uredni cateye s razmrljanom olovkom za oči, a ruž samo natapkajte na usne.

U nastavku donosimo pregled vodećih makeup trendova za jesen 2022. koji će vladati ulicama, Instagramom i TikTokom.

Sve Dodikove prazne najave o otcjepljenju: 'Iduće godine u ovo doba, bit ćemo nezavisni'

Sve Dodikove prazne najave o otcjepljenju: 'Iduće godine u ovo doba, bit ćemo nezavisni'

1. 'Blurane' usne

Odvažne mat usne nikada neće izaći iz mode, ali neki dani zahtijevaju manje truda. Srećom, tu su 'blurane' usne. Vizažisti su uvjereni kako ćemo ove jeseni viđati puno pigmentiranih usana koje nije potrebno održavati i koje se lako blendaju. Mat ruž nanesite fluffy kistom za blendanje sjenila kako biste postigli blurani finiš.

2. Šljokice i kamenčići na očima

Dok se šminkate, mislite na seriju Euforija i ekspresivne makeup lookove koje ste tamo vidjeli. Šljokice i kamenčići na očima nikad nisu bili popularniji. Stručnjaci preporučuju da prvo iscrtate šablonu pomoću tuša za oči jer je na taj načim postavljanje ukrasa lakše i brže.

3. Vinilne usne

"Zamislite da su vam usne tako sjajne, da možete vidjeti odraz u njima", predlaže direktorica Sephore, Melinda Solares. Ovaj trend možete nositi na bezbroj načina kako biste odrazili vlastiti stil - bilo odvažno poput Megan Fox na Met Gali prošle godine ili nježno za suptilniji izgled.

4. Makeup ala Julia Fox

Kapci prekriveni tamnim sjenilima ili olovkom za oči te tamne usne prevladavale su na licima manekenki na revijama za jesen/zimu 2022. Ovaj hrabri makeup koji je bio popularan 90-ih preferira i Julia Fox. Ovom trendu se lako prikloniti - jednostavno nabavite tamnu olovku za usne kako biste svom omiljenom jesenskom ružu boje vina ili bobičastog voća dali dodatnu dubinu.

5. Underpainting

Za što prirodnije rumenilo i sjaj "iznutra", pokušajte s unterpaintingom. Radi se o tehnici nanošenja proizvoda poput kremastog bronzera i rumenila ispod pudera, koja pomaže stvoriti besprijekornu mješavinu prirodnijeg izgleda. Budući da se koriste krem formule, dobit ćete blistaviji finiš i bolju primjenu mokrih highlightera, objasnili su vizažisti.

6. Zapuštene obrve

Održavanje obrva - bilo da se radi o depilaciji voskom, pincetom ili tretmanima poput laminiranja - oduzima toliko vremena. Srećom, zapuštene obrve trend su ove jeseni. "Savršeno njegovane obrve u trendu su već neko vrijeme, ali mislim da će ležerne, punije obrve biti u trendu za jesen", ističu stručnjaci. Početkajte obrve kako biste vidjeli mjesta koja trebate popuniti olovkom i spremni ste za bilo koju priliku.

7. Glazirana koža

Koža će uvijek biti najsvježija tokom ljeta, ali moguće je blistati tijekom cijele godine. Trend "glazirane krafne", odnosno njegovane i sjajne kože, popularizirala je Hailey Bieber. Manekenka obično nanosi sheet masku na masku za oči i ostavlja ju na licu oko 30 minuta, a potom nanosi ostale hidratantne proizvode za njegu kože, piše Elle.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije