Priče s naše pijace: Edita je primjer da ako volite posao koji radite, ništa nije teško

0
Radiosarajevo.ba
Priče s naše pijace: Edita je primjer da ako volite posao koji radite, ništa nije teško
Foto: Radiosarajevo.ba / Zelena pijaca BTC Merkur

Sunce, dugi i topli dani, godišnji odmori i putovanja, druženja sa dragim ljudima samo su neki od razloga zašto je ljeto mnogima omiljeno godišnje doba. Vrijeme je to kada priroda pokaže svu svoju raskoš nudeći obilje svježeg i zdravog sezonskog voća i povrća. Ljetni jelovnici su puni različitih okusa, mirisa i boja, te ne čudi da ljubitelji dobre hrane kažu kako se upravo ljeti najbolje jede.

Lagana, sezonska slatka i slana jela koja se brzo pripremaju i nude pravi gurmanski užitak, zahtijevaju kvalitetne i svježe namirnice koje u Sarajevu možete naći na jednom mjestu – Zelenoj pijaci BTC Merkur na Otoci. Među brojnim stolovima ove živopisne pijace izdvaja se ponuda svježeg voća i povrća sa planina, polja i šuma iz skoro svih krajeva BiH za koju je zaslužna Edita.

Zelena pijaca BTC Merkur

Ova vrijedna trgovkinja odlučna je da veći dio njene ponude čine lokalni proizvodi, tako da na njenom stolu možete pronaći slatke jagode iz Goražda, ukusne borovnice sa Prokoškog jezera, slasne hercegovačke trešnje, ukusne maline iz okoline Visokog, ali i divlje kupine koje je u Rudom ubrao njen otac.

Ova poznata sarajevska pijaca je godinama žila kucavica i mjesto susreta koje Sarajlije opskrbljuje širokom ponudom prehrambenih i neprehrambenih proizvoda. 

Stoga ne čudi da je Edita davne 2004. godine odabrala upravo ovo mjesto za početak svog rada, motivisana željom da doprinese materijalnoj stabilnosti svoje porodice i tako svojim sinovima, tada dječacima u osnovnoj školi, omogući sretnije djetinjstvo.

Ljubav prema mojoj porodici potaknula me je da pokrenem posao koji je trebao biti privremeno rješenje. Danas, skoro 20 godina kasnije, sigurna sam da je upravo ljubav, i to prema poslu koji radim, ljudima sa kojim radim i mojim mušterijama, zaslužna za moj uspjeh." govori Edita dok sa osmjehom poslužuje kupce.

Trud i napor koji Edita svakodnevno ulaže kako bi osigurala najbolju ponudu voća i povrća na svom pijačnom stolu najbolje potvrđuju da se ovaj posao radi samo ako se voli. Njen radni dan tokom ljetne sezone nerijetko započinje čak u dva sata ujutro, dok su zimi najveći izazov duboki minusi. No, bez obzira na naporan rad, Edita je vedra, nasmijana i puna pozitivne energije. Stoga ne čudi da je ova marljiva trgovkinja tokom skoro dvije decenije rada stekla brojna prijateljstva, kako sa kolegama sa pijace, tako i sa svojim stalnim kupcima.

Dobro došli u Editin radni dan. 🌞 Povjerenje, marljivost i istrajnost samo su neke od vrlina koje Edita navodi kao ključne u svom poslu. O Editinim počecima i njenom dugogodišnjem radu na Zelenoj pijaci pročitajte više na radiosarajevo.ba (https://shorturl.at/bDJP9).

Posted by BTC Merkur on Monday, July 31, 2023

Editina iznenadna operacija prije nekoliko godina potvrdila je staru izreku da se pravi prijatelji poznaju u nevolji, jer je tada od svojih kupaca primila stotine poziva i poruka sa željama za brz oporavak, a kolege su joj pružile podršku na najbolji način – čuvali su njen sto i prodavali njene proizvode.

Danas sam zaista ponosna, prvenstveno na sebe jer sam uspjela mnogo više nego što sam planirala. Ponosna sam i na svoju porodicu koja mi je uvijek bila podrška, a posebno sam sretna jer su moji sinovi danas odrasli ljudi." kaže nam Edita, dodajući kako su njen život obogatila i dva unuka.

Plan ove izuzetne i vrijedne žene je da na njenom stolu i dalje bude najbolja ponuda sezonskog voća i povrća i to prije svega domaćih proizvoda, jer je to kako i sama Edita kaže jedini način da i dalje zadrži povjerenje svojih brojnih kupaca, među kojima se već nalaze djeca, pa čak i unuci, njenih prvih mušterija.

Zelena pijaca BTC Merkur

Ukoliko se i vi želite uvjeriti u kvalitetu ponude sezonskog voća i povrća, kao i ostalih proizvoda, posjetite Editu i ostale trgovce na Zelenoj pijaci BTC Merkur.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Najnovije