Priča britanskog policajca: 101 stvar koju morate učiniti kad preživite

Radiosarajevo.ba
Priča britanskog policajca: 101 stvar koju morate učiniti kad preživite

Britanski policajac koji je dvaput preživio rak sastavio je listu na kojoj se nalazi 101 stvar koju morate učiniti kad preživite, u nadi da će inspirirati i ostale preživjele u borbi protiv opakih bolesti, piše Jutarnji.hr.

Greig Trout, bivši član CSI ekipe u Metropolitan policiji, odlučio je da će putovati svijetom i pratiti snove nakon što je dobio drugu priliku za život.

U dobi od svega sedam godina Greigu je prvi put dijagnosticiran rak. Liječnici su morali odstraniti jedan bubreg.

Nakon što je opet pobijedio rak, ovaj 34-godišnjak podrijeklom iz Škotske, proveo je tri mjeseca u zabačenoj zajednici u Nikaragvi, popeo se na vulkan u Kostariki, promatrao životinje na Galapagosu, a trenutno se nalazi u Ekvadoru.

“Nakon operacije crijeva i kemoterapije, najgori scenarij bila je smrt. U tom trenutku nisam razmišljao o poslovnim uspjesima, ili lijepom stanu u kojem živim, već samo o mjestima koje sam posjetio i stečenom iskustvu. Također sam razmišljao o mjestima koje nisam posjetio i možda nikad neću za to imati prilike” kazao je Greig.

“Nakon oporavka, odlučio sam da trebam pratiti snove, putovati svijetom i inspirirati ostale oboljele od raka.”

Ideja liste pala mu je na pamet u čekaonici za vrijeme posjeta doktoru.

Greig je otvorio internet stranicu gdje na listi trenutno postoji 50 ideja, što znači da postoji još 51 prazno mjesto za prijedloge.

Njegova ideja inspirisala je i slavne avanturiste poput Beara Gryllsa.

“On je zaista hrabra osoba, odlučna pomoći i inspirirati one koji su se borili u stvarnim bitkama. Divim mu se” kazao je Grylls.

Greigove avanture i kompletnu listu možete pratiti ovdje.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije