Previše se znojite: Evo šta može biti uzrok tog problema

1
Radiosarajevo.ba
Previše se znojite: Evo šta može biti uzrok tog problema
Foto: Pexels / Ilustracija / Znojenje

Znojenje i smrdljivi pazusi problem je s kojim se mnogi suočavaju, a kojega biste potencijalno mogli riješiti ako prestanete koristiti jedan proizvod.

U ljetnim mjesecima mnogi se počinju pretjerano znojiti što može uzrokovati neugodan tjelesni miris te zahtijeva učestalije tuširanje.

Dermatologinja Dr Adel otkrila je kako uobičajeni proizvod koji koristimo kao dio našeg jutarnjeg rituala, pridonosi našem smradu uprkos očekivanju da će se dogoditi suprotno.

Dnevnik Radija Sarajevo | Nermin Bise: "Sve nas ista ljubav spaja"

Dnevnik Radija Sarajevo | Nermin Bise: "Sve nas ista ljubav spaja"

Prelazak na antiperspirant

Adel je pojasnila kako uzrok leži u dezodoransima. "Dezodoransi ne čine apsolutno ništa da vas spriječe da se znojite. Oni su doslovno samo miris koji prikriva miris vašeg znoja", pojasnila je.

Umjesto dezodoransa, Adel preporučuje prelazak na antiperspirant, koji aktivno djeluje na smanjenje znojenja. Prema njoj, noć je najbolje doba dana za koristiti antiperspirant jer noću znojne žlijezde bolje upijaju antiperspirant što ga čini učinkovitijim, prenosi Večernji.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije