Studija pokazala / Prepuno je bakterija: Piće koje nikako ne treba da naručujete u kafiću

04. 03. 2019. u 12:40:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 17

Svi vjerujemo da su objekti za jelo i piće u kojima često provodimo vrijeme čisti, međutim ne možemo uvijek da budemo sigurni da je sve što tamo konzumiramo bez bakterija

Prema tvrdnjama stručnjaka, a na osnovu sprovedenog istraživanja, postoje pića koja nikako ne treba da naručujete kako biste izbjegli rizičan kontakt sa bakterijama i eventualnim zdravstvenim problemima.Jedno istraživanje je pokazalo da se u piću koji mnogi naručuju krije najviše bakterija, a to je čaša vode ili gazirani sok sa kriškom limuna.

Istaživači su testirali 76 krišaka limuna iz 21 restorana i otkrili su da je 70 posto, odnosno 53 kriški zaraženo bakterijama, piše Huffington post.

Iako ovo nije najobuhvatnije istraživanje na ovu temu i sami možete da shvatite da je kriška limuna koju dobijate u čaši već unaprijed isječena, a da se te voćkice drže u plastičnim posudama na sobnoj temperaturi što je idelano okruženje za bakterije.

Istraživanje nije jasno otkrilo izvor ovih bakterija, ali je otkrilo da ove bakterije ne mogu da prežive i razmnožavaju se u alkoholnim pićima.

NEMA KOMENTARA