Prag: Kupei u vozu samo za samce

Radiosarajevo.ba
Prag: Kupei u vozu samo za samce


Podzemna željeznica u Pragu uskoro bi mogla postati mjesto sudbonosnog susreta samaca ovog grada. Naime, vozovi podzemne željeznice imaće određeni broj kupea namijenjenih samcima, piše Telegraph.

Idejni oci projekta nadaju se da će ovi neobični kupei omogućiti zaposlenim muškarcima i ženama, koji naprostonemaju vremena da upoznaju nove ljude, da sklapaju nova prijateljstva i veze.

„U vozu podzemne željeznice već možete čitati i učiti, pa zašto ne biste našli i partnera na takvom mjestu? Želimo učiniti život ugodnijim, budući da ljudi danas nemaju vremena za upoznavanja“, kaže Filip Drapal, glasnogovornik prevozničke kompanije Ropid u čijem su vlasništvu vozovi.

Drapal naglašava da parovi ili osobe koje već imaju partnera, a koji uđu u samački kupe, svakako neće biti izbačeni napolje.

Još uvijek nije poznato da li će samački kupe biti u svakom vozu i da li će biti u funkciji svakodnevno, a trenutno se provode istraživanja koja će pokazati zainteresovanost Pražana za ovakvu ideju. Metro sistem u Pragu svakodnevno koriste milioni putnika, te je jasno da interesna grupa za samačke kupee postoji.

Online istraživanje koje su provele praške novine Tyden otkrilo je da 46 posto stanovnika Praga odobrava ovu ideju, dok isti procenat smatra da je ideja „apsolutno besmislena“. Preostalih 8 posto nema mišljenje o ovome.

Ideja uvođenja kupea za samce dio je većeg plana gradske uprave koji bi trebao natjerati Pražane da više koriste javni saobraćaj, a manje voze vlastite automobile, budući da glavni grad Češke ima problem s gužvama u saobraćaju i manjak mjesta za parkiranje.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije