Poslušajte dirljivi govor 'najružnije žene na svijetu' (VIDEO)

Radiosarajevo.ba
Poslušajte dirljivi govor 'najružnije žene na svijetu' (VIDEO)

Još kada je Lizzie Velasquez (24) pohađala srednju školu, na YouTubeu je naišla na video nazvan "Najružnija žena na svijetu". 

Video je pogledan više od četiri milona puta, a radilo se o snimci koja je trajala samo osam sekundi, a unutra se nalazila samo njezina fotografija. Ispod su se, naravno, nizali samo ružni komentari onih koji su ismijavali njezin izgled, ali bilo je i komentara onih koji su joj govorili da bi se trebala ubiti. 

Međutim, ono što bi uništilo samopouzdanje mnogih tinejdžera motiviralo je Lizzie da krene dalje. Postala je motivacijska govornica i sada uokolo putuje i drugima daje savjete kako se suočiti s ljudima koji o vama govore ružno. Mnogi smatraju i kako su njezini govori važni, pogotovo u društvu koje je opterećeno izgledom i u kojem fotošopirani supermodeli definiraju ljepotu.

Lizzie Velasquez jedna je od samo tri osobe na svijetu koja pati od rijetkog sindroma koji joj onemogućuje da se udeblja, ali mnogi još uvijek nemaju razumijevanja za njezino zdravstveno stanje.

Lizzie je prošle godine održala govor u Austinu koji se proširio društvenim mrežama, a zatim i stranim medijima. Objasnila je kako je odlučila uzeti kontrolu nad vlastitim životom i otkrila mehanizme na koji je "ubila" negativnost i definirala samu sebe neovisno o mišljenju okoline.

"Kada je netko nekulturan ili loš prema meni, ja mu jednostavno kažem da stane s moje lijeve strane. Naime, na lijevo oko ne vidim pa je to kao da pored mene ne stoji nitko. Ta osoba više ne postoji i to je to", rekla je Lizzie u govoru koji je dirnuo, ali i nasmijao mnoge. 

"Imala sam težak život, ali to je u redu. Dozvolit ću da me definiraju samo vlastiti ciljevi i uspjeh. Nikako moj izgled", rekla je Lizzie.



Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije