Posjetioci Sarajevo City Centra uživali u Extra Run-u

Promotivni tekst
Posjetioci Sarajevo City Centra uživali u Extra Run-u
Dvadesetjednogodišnji sarajlija Timur Čerkez sprema se da postane najmlađi Ironman u Bosni Hercegovini.

U nedjelju 13. maja u crnogorskom Kotoru je imao veliki test kada je učestvovao na Half-Ironman utrci u okviru Ocean Lava serije takmičenja koja se održavaju u 15 zemalja svijeta.

Prije nego se zaputio prema Kotoru na međunarodnu triatlon trku Ocean Lava Montenegro, Timur je petak proveo u Sarajevo City Centru gdje je saposjetiocima trčao Extra Run“

Extra Run je organizirala Sberbank BH, a posjetioci su s Timurom mogli trčati, dobiti savjete i preporuku kako da se zdravo hrane, vježbaju i brinu o svom zdravlju.

Uz brojne poklone iznenađenja i dobru zabavu prisutni nisu krili oduševljenje.

Ovoga vikenda pred Timurom je bio vrlo ambiciozan cilj da u što kraćem roku prepliva 1,9 kilometara, na biciklu pređe 90 kilometara i istrči 21 kilometar. 

S obzirom na to da su se sve discipline održavale na izuzetno atraktivnim lokacijama: plivanje u akvatorijumu Kotorskog zaliva, vožnja bicikla na dionici Kotor-Kamenari i trčanje duž cijele Dobrotske obale u Kotoru ova trka predstavlja svojevrsnu svjetsku ekskluzivu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije