Pokušajte se zaustaviti nakon prve: Hrskave krompir-pizze (RECEPT)

Radiosarajevo.ba
Pokušajte se zaustaviti nakon prve: Hrskave krompir-pizze (RECEPT)

Bez obzira da li više volite fojnički ili glamočki krompir, svaki je dobar za ove neodoljivo ukusne krompir-pizze. 

Trebat će vam: 

  • Nekoliko krompira, narezanih na šnite debele  do 1 cm. 
  • ¼ šolje maslinovog ulja
  • Naribana mozzarela
  • Sitno nasjeckana crvena paprika
  • Ribani parmezan
  • Mješavina talijanskih začina ili drugi začini po ukusu
  • Češnjaka po ukusu
  • Malo soli

 

Ugrijte pećnicu na 220 C. Prekrijte pleh papirom za pečenje koji premažete maslinovim uljem. 

Poredajte ploške krompira i pecite 10 minuta, odnosno dok ne postanu zlatni. Izvadite pleh i okrenite svaku plošku krompira. Pecite još 6 minuta odnosno dok pod viljuškom ne postane mekan.

U zdjeli pomiješajte sve ostale sastojke. Izvadite pleh iz pećnice i na svaku šnitu stavite malo mješavine. Vratite u pećnicu i pecite još 3 – 5 minuta, odnosno dok sir ne počne da se topi. 

Izvadite iz pećnice i poškropite mini-pizze maslinovim uljem. Sačekajte makar pet minuta prije nego što ih servirate, kao predjelo, prilog glavnom jelu ili atraktivnu večernju mezu. 

Pokušajte se zaustaviti nakon prve mini pizze!

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije