Pohovana piletina iz rerne

Radiosarajevo.ba
Pohovana piletina iz rerne

Pohovanu piletinu obično pržimo u tavi i s mnogo ulja. Međutim, postoji još jedan, možda i bolji način, za pripremu pohovane piletine. Evo šta vam treba kako bi ovo jelo bilo sočno, mekano i superukusno.

Sastojci

5 komada pilećih prsa, 2 male kašike soli, malo bibera i ljute paprike, bijeli luk u prahu, 2 kašike majoneze, 2 kašike kiselog vrhnja, 2 kašike parmezana, 1.5 šolja krušnih mrvica, 2 male kašike kukuruznog brašna i 100 ml ulja.

Priprema

Piletinu presjeći na pola da dobijemo tanje komade i onda po dužini na pola; jedan komad podijelimo na 4 dijela i stavimo u zdjelu. Dodati sol, biber, bijeli luk, ljutu papriku i crvenu papriku i sve pomiješati. Zatim dodati majonezu, kiselo vrhnje i parmezan i pomiješati da se sve sjedini.

Zdjelu zatvoriti plastičnom folijom i ostaviti u frižideru sat-dva. Tepsiju podmazati uljem (ali može i bez ulja) i posuti kukuruznim brašnom (kukuruzno brašno se stavlja da se meso ne zalijepi za tepsiju) i ostaviti na stranu.

Piletinu uvaljati u krušne mrvice i redati u tepsiju. Kada smo utrošili svu piletinu, poprskati je opet uljem. Piletinu peći na 210 stepeni oko 25-30 minuta.

Recept preuzimamo s portala Namirnice.ba.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije