Pogledajte kako roditelji hvataju pedofile

Radiosarajevo.ba
Pogledajte kako roditelji hvataju pedofile

 

Grupa roditelja iz Engleske odlučila je da se lično obračuna sa pedofilima koji vrebaju djecu na internetu. Oni se predstavljaju (online) kao maloljetne djevojčice i zakazuju sastanke s pedofilima, a potom ih hvataju ili prijavljuju policiji.

Na ovaj način pomogli su u hapšenju sedam osumnjičenih za seksualno nasilje nad maloljetnim osobama.

Ovi detektivi amateri svoju grupu nazivaju "Letzgo Hunting" (slang za: Idemo loviti). Na sastancima s osumnjičenim pedofilima pojavljuju se sa video kamerom, a sve to koriste kao dokaze koje predaju policiji. Neke od svojih akcija postavljaju i na svoju "Facebook" i "Twitter" stranicu. Iako ih je policija upozoravala da ovakve akcije mogu biti opasne, oni ne odustaju i kažu da trenutno prate 35 osumnjičenih pedofila.

Posljednje hapšenje desilo se u Sutton Coldfieldu kod Birminghama. Uhapšeni 45-godišnjak održavao je kontakt sa osobom za koju je mislio da je 15-godišnja djevojčica. Članovi grupe "Letzgo Hunting" našili su se sa ovim osumnjčenim pedofilom, a snimak tog susreta postavili su na svoju "Facebook" stranicu. Policija je nakon toga uhapsila muškarca koji se pojavljuje u videu.

"Nevjerovatno je gledati kako im se lice promijeni kada shvate da se na sastanku nije pojavila osoba koju su oni očekivali", kaže za Daily Mail, objavljuje Avaz, vođa grupe poznat pod nadimkom "Scum Buster" (Razbijač ljudskog smeća).

 

"Ovaj iz Birminghama bio je pravo smeće. Rekao je da je ranije bio prevaren, tražio je slike i telefonske pozive. Čak je želio i eksplicitne seksualne fotografije, ali to smo odbili", priča "Scum Buster".

On pojašnjava da je prvobitna namjera bila da se posrame pedofili, ali da su tokom svojih operacija došli do šokantnih priznanja. „Jedan od njih je priznao da je silovao 15-godišnjaka. Tada smo odlučili da sve dokaze koje imamo predajemo policiji.“

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije