Pogledajte kako je dobro djelo beskućniku promijenilo život

Radiosarajevo.ba
Pogledajte kako je dobro djelo beskućniku promijenilo život

Billy Ray Harris je učinio nešto što mu je iz korijena promijenilo život. Naime, jedna prolaznica, dajući mu novac, slučajno je u njegovu šolju ispustila i dijamantni zaručnički prsten.

Harris prsten nije prodao niti prisvojio već ga je čuvao sve dok se vlasnica Sarah Darling nije vratila. Iako je nakratko, zbog teške životne situacije, razmišljao o tome da proda četiri hiljade dolara vrijedan prsten, ipak ga je odlučio vratiti.

Od ulice do 190 hiljada dolara u samo tri mjeseca

"Ne želim reći da sam svetac, ali nisam ni đavo", rekao je Harris kada je njegova priča dospjela do medija.

Kako bi mu se zahvalili, Sarah i njezin suprug Bill Kracey započeli su prikupljati novac za Harrisa ne bi li mu pomogli da život vrati u normalu.

"Vjerujemo da ćemo uz pomoć donacija prikupiti oko hiljadu dolara što će mu barem malo pomoći", rekla je Sarah za Today. No, darežljivost ljudi iznenadila ih je.

 

U samo tri mjeseca prikupili su preko 190 hiljada dolara, a advokat je Harrisu pomogao da svoj novac pametno uloži. Harris je otada kupio automobil i kuću koju polagano obnavlja.

No, to nije sve. Njegova je porodica vidjela je priču i stupila s njim u kontakt nakon 16 godina razdvojenosti. Naime, porodica je mislila da je Harris mrtav, a sad je u neprestanom kontaktu sa svojim nećacima i nećakinjama.

"Kada razmišljam o prošlosti, kroz glavu mi prolazi samo to da sam zahvalan Bogu što je sve završilo. Vidim iste ljude, ali umjesto da mi daju novac, pružaju mi ruku i čestitaju mi. To zovem američkim snom i želim zahvaliti ljudima koji su mi pomogli", rekao je Harris.

Valja spomenuti i kako mnogi vjeruju da je Harris donio sreću lokalnom klubu. Naime, Sarah i njezin suprug odveli su Harrisa na nekoliko utakmica bejzbol tima Kansas City Royals i tim je pobijedio u svakoj utakmici na kojoj se nekadašnji beskućnik pojavio, piše Index.hr.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije