Pogledajte kako danas izgleda originalni Eurocrem

Radiosarajevo.ba
Pogledajte kako danas izgleda originalni Eurocrem
/ Foto: Gandola
Jedan od simbola bivše Jugoslavije bio je Eurocrem. Proizvod Takova iz Gornjeg Milanovca bio je tako popularan da i danas mnogi nazivaju svaki čokoladni namaz – Eurocrem.

Naravno, brand Eurocrem je imao i druga proizvode pri čemu je najpopularnija bila čokoladna tabla Euroblok.

Oni bolje upućeni znaju da Eurocrem nije bio originalni jugoslovenski proizvod. U bivšu zajedničku državu Eurocrem je stigao kao licencni proizvod italijanske Gandole početkom 70-ih.

U međuvremenu je nestalo Jugoslavije, Takovo je prošlo privatizaciju, a Eurocrem se održao i prestankom suradnje s Italijanima. Danas je to, zapravo, bosanskohercegovački proizvod jer se skoro sve slastice Takova izrađuju u Trebinju.

A originalni Eurocrem? Još se proizvodi i ima gomilu obožavatelja u Italiji. Na web-strani Gandola stoji da je Eurocrem Linea Classica, koji smo nekad obožavali, i dalje "bicolore cacao e crema al latte", odnosno dvobojna kombinacija kakaa i mliječne čokolade s dodatkom 13 procenata lješnika.

Tu su i čokolade, drugi namazi... Mljac, mljac…

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije