Pogledajte: Gluha majka prvi put čuje glas sina

Radiosarajevo.ba
Pogledajte: Gluha majka prvi put čuje glas sina

Dawn Keim
iz Texasa, sluh je izgubila prije 15 godina i to zbog nasljednog genetskog poremećaja koji je cijeli njen život okrenuo naglavačke. Dawn je u međuvremenu dobila i sina Ashera, a vremenom se i pomirila s tim da nikada neće čuti njegov glas.

Međutim, sve se promijenilo krajem prošle godine kada je Dawn, zahvaljujući liječnicima talk-showa "The Doctors" i revolucionarnom novom zahvatu, dobila novu nadu.

Otputovala je u Los Angeles gdje su joj ugradili elektronsku napravu koja kirurški usađuje u uho gluhe osobe i vraća osjet sluha. Kvaliteta zvuka nije jednaka kao i kod zdravih ljudi, ali gluhe osobe mogu čuti govor, okolne zvukove ili glazbu.

Dawn je u emisiji prvi put čula glas svog sina, a, javlja Index.hr, prije operacije rekla da je da se pomalo plaši ovog iskustva: "Ne bojim se operacije. Više se plašim toga što ću ponovno čuti. Sinov sam glas čula u glavi, ali ne znam kako će njegov glas zvučati u stvarnosti i bojim se kako će zvučati u usporedbi s onim što sam zamislila".

Međutim, sve je završilo više nego dobro!

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije