Podmlađujuća maska za sve tipove kože lica

Radiosarajevo.ba
Podmlađujuća maska za sve tipove kože lica

Svaka žena koja nastoji lijepo izgledati i sačuvati ljepotu i mladost trebala bi primjenjivati i ovu podmlađujuću masku. Neki kažu da recept ove maske potiče lično od Sofije Loren. Ova maska nije komplicirana za pripremu, a zaista je fenomenalna, piše Uspesnazena.com.

Za pripremu ove maske potrebno je:

- 1 kesica želatina (10 gr)
- 150 gr kajmaka (mlijeka, kefira ili jogurta)
- 1 čajna kašičica glicerina (apotekarski ili biljni)
- 1 čajna kašičica meda

Kajmak je dobar za suhu kožu lica. Za normalnu kožu bolje će odgovarati mlijeko ili jogurt. Za masnu kožu – kiselo mlijeko, kefir ili nemasni jogurt.

Priprema:

Rastvorite želatin u kajmaku (ili u drugom kiselomliječnom proizvodu) i ostavite u frižider na 6-8 sati.

Nakon toga, nježno miješajući, ugrijte smjesu na vodenoj pari, dok se želatin potpuno ne rastvori. Skinite sa šporeta i dodajte med i glicerin. Promiješajte.

Sačekajte par minuta dok se smjesa malo ohladi i nanesite je na očišćeno lice, vrat i zonu dekoltea. Držite je 20-25 minuta, zatim je uklonite  papirnom (ili pamučnom) maramicom, umočenom u mlijeko.

Ostatke maske isperite toplom, pa hladnom vodom. Pripremljenu masku možete čuvati u frižideru 5-7 dana, i koristiti je svaki dan.

Ujutro je možete nanositi na lice hladnu, da biste osvježili lice, a uvečer malo ugrijanu (u mikrovalnoj ili na vodenoj pari)  za pojačanje hranljivog efekta.

Efekti maske bit će vidljivi već nakon prvog nanošenja.

Želatin koji je u sastavu ove maske  "pegla" sitne bore, omekšava i izbjeljuje kožu, poboljšava cirkulaciju krvi. Također ima pozitivan utjecaj na proteinski i aminokiselinski metabolizam kože, poboljšava njeno stanje. Na osnovu ove činjenice napravljen je recept domaće kreme mladosti za kožu vašeg lica, s podmlađujućim efektom.

Budite mladi i lijepi!

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije