Pet jadnih načina kojima vas bivši namjerno zavlače

Radiosarajevo.ba
Pet jadnih načina kojima vas bivši namjerno zavlače
Foto: Pixabay / Ilustracija

Kad pogledamo kakvih sve bivših ima, nekako su nam čak i dragi oni koji samo nestanu bez traga i glasa. Zbog ovih drugih koji žele ostati u našim životima, iako su sami poželjeli otići, puno teže krećemo dalje, a njihove tehnike su sve, samo ne simpatične.

Šalju poruke kao da se ništa nije dogodilo

Neki muškarci imaju nevjerojatnu sposobnost ignoriranja situacije, a bivši koji te zavlači će ti bez problema poslati običnu poruku, da vidi što je novo - i čuditi se ako mu bezobrazno odgovoriš. 

Koriste posebne prilike

“Sretan rođendan” je savršeni primjer. Čak i ako si mu jasno dala do znanja da se ne želiš više čuti s njim, on će ipak iskoristiti posebne prilike za javljanje, a vrlo često time i pokvariti priliku.

Postavljaju banalna pitanja

“Ej, kako se zvao onaj restoran u kojem smo jednom bili?” Sigurni smo da se toga može sjetiti i sam, ali ipak mu je draže znati da ti je srce brže zalupalo zbog njega.

Šalju pohvale

Bilo da si diplomirala, napredovala na poslu ili napravila nešto sasvim beznačajno, bivši koji zavlači će to iskoristiti kao poziv da ti se javi.

“Slučajno” šalju poruke ili zovu

“Sorry, krivo poslano” je već toliko otrcana fora da više niko ne vjeruje da je istina, piše Index.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije