Pečeno voće s cimetom

Radiosarajevo.ba
Pečeno voće s cimetom


Osim mesa, na roštilju možete spremiti i voće. Ne zaboravite da i ono treba odstajati u svojoj posebnoj marinadi. Karamelizirana korica od vanilije, cimeta i ružmarina dat će novi pojam poznatom okusu voća.

Sastojci:

250 gr. smokvi
1 mango (450 g)
4 marelice (200 g)

Za marinadu:

2 Vanilin šećera
1-2 kašile šećera  
prstohvat soli
prstohvat cimeta
1 kašika nasjeckanog svježeg ružmarina
1-2 kašike maslinovog ulja 


Sastojke za marinadu izmiješajte i njome prelijte voće narezano na manje dijelove.
Sve zajedno dobro promiješajte i ostavite da se marinira oko sat vremena u hladnjaku. Voće ispecite na roštilju, savjetuje Coolinarika.com.

Poslužite uz šlag ili sladoled od vanilije.

Umjesto ovog voća, možete koristiti i drugo sezonsko voće.

Uživajte!

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije