Pečeno voće s cimetom
Osim mesa, na roštilju možete spremiti i voće. Ne zaboravite da i ono treba odstajati u svojoj posebnoj marinadi. Karamelizirana korica od vanilije, cimeta i ružmarina dat će novi pojam poznatom okusu voća.
Sastojci:
250 gr. smokvi
1 mango (450 g)
4 marelice (200 g)
Za marinadu:
2 Vanilin šećera
1-2 kašile šećera
prstohvat soli
prstohvat cimeta
1 kašika nasjeckanog svježeg ružmarina
1-2 kašike maslinovog ulja
Sastojke za marinadu izmiješajte i njome prelijte voće narezano na manje dijelove.
Sve zajedno dobro promiješajte i ostavite da se marinira oko sat vremena u hladnjaku. Voće ispecite na roštilju, savjetuje Coolinarika.com.
Poslužite uz šlag ili sladoled od vanilije.
Umjesto ovog voća, možete koristiti i drugo sezonsko voće.
Uživajte!
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.