Ovog proljeća hit je frizura koja je stara pola vijeka: Neodoljivo je šik

0
Radiosarajevo.ba
Ovog proljeća hit je frizura koja je stara pola vijeka: Neodoljivo je šik
Foto: Pinterest / Ilustracija

Ako želite da promijenite frizuru, a da to bude efektno, a opet ne drastično, možda će vas inspirisati najveći trend ovog proljeća - Birkin šiške.

Ime su, baš kao i kultni model tašne, dobile po glumici Jane Birkin, odnosno po njenoj prepoznatljivoj frizuri, koju je usvojila od Francuskinja dok je živjela u Parizu.

Ikona stila 60-ih godinama je nosila jednostavnu, ali šik frizuru - puštala je svoju dugu kosu da ležerno pada, stilizovala ju je bez puna truda, a šlag na tortu bile su šiške - nonšalantno isječene, bez tupih rezova, istanjene na krajevima i sa pomalo neurednim šmekom.

Podcast s Tomom – Jadranka Miličević: Za femicid nije kriv samo pojedinac, već čitavo društvo

Podcast s Tomom – Jadranka Miličević: Za femicid nije kriv samo pojedinac, već čitavo društvo

Danas, nakon više od pola vijeka, ovakve šiške ponovo su hit, a u to ćete se uvjeriti ako bacite pogled na profile nekih od najpopularnijih modnih blogerki. Birkin šiške definitivno brišu godine, daju svježinu licu i savršene su za žene koje vole da izgledaju dotjerano, ali bez puno truda.

Ovaj tip frizure ostavlja elegantan, ali istovremeno nonšalantan utisak i najbolje od svega je što jednako dobro izgleda u svečanim, ali svakodnevnim izdanjima. Birkin šiške možete nositi razbarušene po sredini, ili ih jednostavno skloniti u stranu. Također, one dobro izgledaju i kada prerastu, ali i kada su kraće od standardnih.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije