Ovo ni slučajno nemojte prati u veš mašini: Napravit će puno problema

0
Radiosarajevo.ba
Ovo ni slučajno nemojte prati u veš mašini: Napravit će puno problema
Foto: Pexels / Veš mašina

Postoji li gora situacija kad onako čisti, mirišljavi i sretni izlazite iz tuš kabine, a onda zagazite na vodom natopljeni tepih u kupatilu? Mi mislimo da nema...

Osim što se tepisi u kupatilu (pre)dugo suše, na kraju se nekako uvijek usmrde, a najlakše bi bilo ubaciti ih u veš mašinu. Međutim, Scott Flint, majstor za popravke kućanskih uređaja s više od 30 godina iskustva rekao je za Taste of Home da je to najgora stvar koju možete učiniti.

"Tepisi u kupatilu upijaju toliko vode da na kraju teže više od maksimalne težine veša za koju je mašina namijenjena", napomenuo je i dodao kako moderne mašine imaju bržu centrifugu od starijih modela, a te brzine s teškim predmetima stvaraju veliku silu, povećavajući rizik od uništavanja mašine.

Zasjedalo Predsjedništvo Naroda i Pravde: Usvojeno sedam značajnih zaključaka

Zasjedalo Predsjedništvo Naroda i Pravde: Usvojeno sedam značajnih zaključaka

Također, istaknuo je kako se gumeni materijal na dnu tepiha može raspati zbog visokih temperatura u mašini, što dovodi do začepljenja i blokiranja odvodne pumpe.

Šta bi onda trebalo radite s tepisima u kupatilu? Flint predlaže njihovo pranje u praonicama gdje su mašine većeg kapaciteta, namijenjene za teže predmete, od kupaonskih tepiha do vreća za spavanje i kreveta za kućne ljubimce, prenosi Jutarnji List.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije