Ovo je top 5 najboljih frizura za žene iznad 50 godina koje se vrlo lako održavaju

0
Radiosarajevo.ba
Ovo je top 5 najboljih frizura za žene iznad 50 godina koje se vrlo lako održavaju
Foto: Instagram / Ilustracija

S godinama se naš posao očito mijenja, a osim što godine ostavljaju traga na našoj koži, vidljive su i promjene u kvaliteti naše kose. Ispostavilo se da osim sjedenja, starenje može utjecati na našu kosu na više načina.

Od stanjivanja do suhoće, načini na koje se naša kosa nosi sa starenjem znači da ćemo s vremenom možda trebati promijeniti svoju rutinu njege kose.

Ipak, to ne znači da ne možete imati lijepu i urednu frizuru. Možda ste primijetili da je vaša kosa s godinama sve teža za oblikovanje, a nešto kraće frizure idealne su za ovaj problem.

Zanimljiva anketa na Redditu: 'Postoje li etnički Srbi u Bosni i Hercegovini koji je zaista vole?'

Zanimljiva anketa na Redditu: 'Postoje li etnički Srbi u Bosni i Hercegovini koji je zaista vole?'

Ne samo da će vas pomladiti, već će vaša kosa izgledati gušće i njegovanije.

Ako ste odlučili zadržati dugu kosu, posvetite joj dovoljno pažnje kako bi izgledala zdrava i njegovana. Imate li nešto dužu kosu, mekani uvojci savršeno će vam pristajati, a ujedno će ublažiti vaše crte lica.

Damama u zrelijim godinama preporučuje se odabir kratkih, asimetričnih frizura ili šišanje kose do brade ili ramena. Asimetrične šiške odličan su izbor jer skrivaju izražene bore na čelu i mogu vas učiniti mlađima.

Donosimo vam 5 prijedloga frizura za zrele žene:

Ravni bob

Ako ste ljubitelj jednostavnosti, ovo je frizura za vas. Jednostavan ravni bočni kroj do ramena. Frizuru možete lako oblikovati kod kuće, vrlo je jednostavna za održavanje, a skinut će vam nekoliko godina s lica. Ako volite eksperimentirati, šiške možete i skratiti za još mladenačkiji izgled.

Stručnjaci savjetuju kako njegovati kosu u jesen, odabrati trendi boju i frizuru

Stručnjaci savjetuju kako njegovati kosu u jesen, odabrati trendi boju i frizuru

Bixie

Prednost ove frizure je što je odlična za valovitu, ali i ravniju kosu, kao i za lica kojima dobro pristaju šiške. Frizeri kažu da kandidati za bixie nisu osobe s jako gustom ili jakom kosom, već osobe koje imaju nešto mekšu i tanju kosu jer ona kosi daje volumen.

Kratka kosa

Ako vam je oblikovanje frizure ujutro zadnja stvar na umu, prava stvar za vas je kratka kosa ili popularna 'pixie' frizura koja zahtijeva malo održavanja.

"Za stariju ženu koja ima prirodno kovrčavu ili valovitu kosu, pixie je najbolji izbor, jer koristi prirodnu kosu za stvaranje teksture i volumena.' Također ih je relativno lako stilizirati i svakodnevno održavati", kaže profesionalna frizerka Valerie Maine.

Srednje duga kosa s valovima

Ako još uvijek volite dugu kosu, valovi su uvijek u trendu. Dodate li malo pramenova, postići ćete efekt zaglađivanja jer otvaraju lice i daju novu dimenziju cjelokupnom izgledu.

Čupavi bob

"Za žene koje žele zadržati svoju dužinu, ali i osvježiti svoju beživotnu kosu, bob je prikladna frizura jer ipak daje osjećaj duge kose, a daje volumen. Shaggy bob je jako popularan jer ruši tradicionalna pravila šišanja i stvara avanturistički look", kaže Maine.

I sami smo svjedoci da je shaggy bob jedna od najtraženijih frizura u salonima, piše Story.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije