Ovako Makedonci pripremaju pastrmku, recept koji će vas oduševiti

0
Radiosarajevo.ba
Ovako Makedonci pripremaju pastrmku, recept koji će vas oduševiti
Foto: Pixabay / Pastrmka

Napravite pastrmku na makedonski način.

Sastojci:

2/3/4 pastrmke

2 glavice crnog luka

2 paprike

U Vijeću sigurnosti UN-a održana sjednica o Bosni: Govorili Schmidt, Lagumdžija, Cvijanović, Wood...

U Vijeću sigurnosti UN-a održana sjednica o Bosni: Govorili Schmidt, Lagumdžija, Cvijanović, Wood...

2 paradajza

150 ml ulja

150 ml bijelog vina

3-4 čehna bijelog luka

so

crni biber

2 limuna

Priprema

U zagrijano ulje ubacite sjeckani crni luk, pa kad počne da rumeni, dodajte isječenu papriku i propržite. Zatim dodajte paradajz isječen ne kocke, sitno sjeckani bijeli luk, posolite, pobiberite, sipajte bijelo vino i pospite sjeckanim peršunom.

Očistite pastrmke. Ne otvarajte ih na stomaku, već na leđima od glave prema repu. Pažljivo izvadite kičmu sa kostima, a rep ne sjecite. Zatim izvadite stomak-utrobu. Glava i rep ostaju na pastrmci.

Očišćene pastrmke operite i obrišite papirnim ubrusom, te pržite na zagrijanom ulju da porumene s obje strane prelivajući ih uljem u kojem se prže. Pripremljeno povrće rasporedite u utrobu ribe, prelijte limunovim sokom i pokrijte drugom polovinom. Prije služenja ukrasite kriškama limuna.

Prijatno!

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije