Ovaj uređaj nipošto ne palite paralelno sa klimom: Koštat će vas jako skupo

0
Radiosarajevo.ba
Ovaj uređaj nipošto ne palite paralelno sa klimom: Koštat će vas jako skupo
Foto: YouTube / Klima / Ilustracija

Ovo ljeto je apsolutno nemoguće izdržati bez klima uređaja. Iako ne možemo bez njega svi smo svjesni da se radi o velikom potrošaču električne energije, stoga uvijek moramo paziti koliko ga koristimo i na koji način.

Bez obzira na veliku potrošnju ovog uređaja ponekad smo i mi sami krivi jer radimo pogreške koje uzrokuju još veće račune za električnu energiju.

Prva stvar na koju je važno obratiti pažnju dok klima uređaj radi je da uklonite druge nepotrebne izvore topline u domu, a jedan od ključnih je rerna.

Senadin Lavić: Sporne stranputice oko bosanske nacionalnosti

Senadin Lavić: Sporne stranputice oko bosanske nacionalnosti

Osim toga preporučuje se izbjegavanje paljenja klime u prostorijama u kojima ne boravite i obavezno zatvaranje svih prozora ako vam radi hlađenje.

Kada dođe trenutak da u prostoriju morate pustiti malo zraka prvenstveno isključite klima uređaj. Ovaj postupak bi bilo najbolje provoditi tokom noći kad je vani niža temperatura.

Iako većina ljudi misli kako je potrebno ostaviti klima uređaj da radi cijeli dan kako bi postigli idealnu temperaturu u zatvorenom prostoru, to uopće ni tačno, navodi portal Nova.rs.

Svaki ispravni i kvalitetni klima uređaj radi istom snagom i troši istu količinu energije bez obzira na temperaturu prostorije samo je potrebno malo više vremena da se dosegne ugodna temperatura, piše Jutarnji list.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije