Ova žena godinama nije izlazila iz kuće od sramote: Doktori ne mogu da joj pomognu

1
Radiosarajevo.ba
Ova žena godinama nije izlazila iz kuće od sramote: Doktori ne mogu da joj pomognu
Foto: Printscreen / Youtube / Duangjai Samaksamam

Više od 50 godina Duangjai Samaksamam sa Tajlanda pati od izuzetno rijetke bolesti zbog koje su joj ruke trajno otečene.

Stručnjaci vjeruju da 67-ogodišnja Duangjai pati od makrodistrofije lipomastosa zbog čega joj se nakuplja masno tkivo od ramena do prstiju obje ruke. I najjednostavnija radnja, kao što je pranje i češljanje kose, za nju predstavlja ogroman problem.

Zbog svog izgleda Duangjai se bojala da će je druga deca ismijavati pa nije išla u školu. Međutim, kad je napunila 20 godina bila je prinuđena da izađe iz svoje sobe kako bi zarađivala za život i brinula o starim roditeljima.

Otkrivamo o čemu će glasati zastupnici Narodne skupštine RS

Otkrivamo o čemu će glasati zastupnici Narodne skupštine RS

Duangjai je privukla pažnju mnogih stručnjaka ali do sad niko nije uspio da joj pomogne.

"Jedan doktor mi je ponudio rješenje da mi se odsjeku obje ruke kako bi mogla lakše da se krećem, ali ja nisam htjela da to uradim", ispričala je žena sa najvećim rukama na svijetu.

Duangjai je imala nekoliko operacija ali često joj se stanje samo pogoršavalo. Posljednji put ju je na magnetnoj rezonanci pregledao japanski doktor Eiju Učinuma sa Kitasato univerziteta i ustanovio da pati od makrodistrofije lipomastosa, piše Blic.rs.

"Moja dijagnoza je da je ona jedina osoba na svijetu koja pati od makrodistrofije lipomastosa u ovolikoj mjeri. Uzrok bolesti je nepoznat, stoga ne možemo da joj pomognemo", rekao je doktor Eiju.

Duangjai danas radi u prodavnici i svojim "slonovskim" rukama koje su teške 20 kilograma hvata čak i sitne predmete i potpuno je naučila da normalno funkcioniše sa njima.

Njenu priču pogledajte u videu u nastavku.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije