Ova maskara je totalni hit: Produžuje trepavice i ne stvara grudvice

0
Radiosarajevo.ba
Ova maskara je totalni hit: Produžuje trepavice i ne stvara grudvice
Foto: Facebook / Tarte maskara

Kad kozmetički proizvod postane viralan na TikToku, znamo da je jedan od onih na koje vrijedi obratiti pažnju. 

Posljednji takav je jedan iz područja dekorativne kozmetike, tačnije Tarte Tartelette Tubing maskara koja je privukla pažnju tiktokera s mnogo pratitelja. 

Tarte Tartelette Tubing maskara prva je tzv. "tubing" maskara popularnog brenda koji se, između ostalog, proslavio i genijalnim korektorima.

Željezničar u Gabeli igra novo 'finale': Mogu li Plavi do bitnih bodova?

Željezničar u Gabeli igra novo 'finale': Mogu li Plavi do bitnih bodova?

Od klasične se maskare razlikuje po tome što ne prekriva trepavice pigmentom, nego svaku trepavicu "omotava" mikrovlaknima, što rezultira gušćim i dužim trepavicama, a da se pritom ne stvaraju crni krugovi nakon nekoliko sati nošenja.

Tečnost od maskare osuši se u čvrst, ali elastičan sloj koji se ne preslikava na kožu, a za skidanje je potrebna topla voda ili micelarna koja "opušta" formulu maskare, a ona zatim klizi s trepavica.

@mikaylanogueira

@sarah_wolak you have the prettiest lashes 😭 GOALS. #makeup #beauty #mascara #lashes #greenscreenvideo

♬ original sound - Mikayla Nogueira

Viralna maskara prvi je Tarteov pokušaj ovakve formule i tvrde da na očima može stajati čak 24 sata, a da se pritom ne stvaraju grudice i mrlje. Naglasak je na impresivnom produženju trepavica, što su potvrdile i tiktokerice koje su maskaru isprobale.

Tarte maskara
Foto: Tarte: Tarte maskara

Jedna od njih, Sarah Wolak, istaknula je kako je dovoljno nanijeti tek jedan, vrlo lagani sloj kako bi se postigli željeni rezultati. Iz brenda preporučuju dva sloja maskare za postizanje najboljeg efekta na trepavicama, a ističu kako neće doći do stvaranja grudica ili razmazivanja. 

Maskara je dostupna na službenom web shopu brenda Tarte, a košta cijena 24 eura (47 maraka), piše Glamour.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije