Osvježenje za ljetne dane: Kokteli sa lubenicom će vas oduševiti

0
Radiosarajevo.ba
Osvježenje za ljetne dane: Kokteli sa lubenicom će vas oduševiti
Foto: Dreamstime / Koktel od lubenice

Sočna lubenica, osobito kad je hladna, mnogima je omiljeno voće za rashlađivanje tokom ljeta. U popodnevnim i večernjim satima često posežemo za osvježavajućim napitkom, a za dodatan užitak to su često kokteli.

Sezonsko voće u koktelima je najbolji dodatak, a zaleđena lubenica je u ovo doba godine neizbježna.

Kako biste napravili ukusan daiquiri od lubenice, pripremite kilogram prethodno zamrznutih kockica lubenice očišćenih od koštica, 120 ml svijetlog ruma, 60 ml soka svježe limete, isto toliko soka od naranče te žlicu do dvije šećera (po želji). Sastojke blendajte u blenderu do glatke smjese i poslužite odmah uz krišku limete.

FK Željezničar došao do važne pobjede nad GOŠK-om i udaljio se od zone ispadanja

FK Željezničar došao do važne pobjede nad GOŠK-om i udaljio se od zone ispadanja

Lubenica je i zvijezda rum punča, za koji će vam također trebati okvirno kilogram zaleđenih kockica lubenice, 60 ml ruma i 60 ml soka od naranče. Za poseban okus dodajte i 30 ml piva od đumbira, koje će podići ovo piće na novu razinu. Lubenicu izblendajte u blenderu, a zatim kroz gazu ili sito pročistite tekućinu od pulpe i koštica. Čisti sok zatim pomiješajte s ostalim sastojcima i prije serviranja prelijte preko leda u velike čaše. Ukrasite koktel kriškom limete ili listićima mente.

Nešto drugačiji martini možete napraviti s lubenicom. Pripremite 250 ml svježeg soka od lubenice, 50 ml vodke, 50 ml limoncella ili likera od naranče, 30 ml soka od limete te po pola šalice šećera i soli. Pripremite čaše za martini, pa pomiješajte sol i šećer u plitkom tanjuru.

Namočite rubove čaša te ih umočite u šećer i sol kako bi se kristali uhvatili na rub. U shaker ulijte sastojke uz led i dobro protresite tekućinu. Ulijte koktel u čašu pa za dekoraciju dodajte manju krišku lubenice.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije