Oprema koju treba nabaviti prije polaska u školu: Ovo je kompletan popis osnovnih stvari za nastavu

0
Radiosarajevo.ba
Oprema koju treba nabaviti prije polaska u školu: Ovo je kompletan popis osnovnih stvari za nastavu
Foto: Pexels / Školski pribor / Ilustracija

Polazak u prvi razred uzbudljiv je trenutak za prvašiće, ali i za njihove roditelje.

Kako bi im osigurali uspješno školovanje, važno je adekvatno se pripremiti.

Donosimo pregled osnovne opreme koju treba nabaviti.

Kongres SAD: Izabran novi lider koji će voditi Klub za BiH

Kongres SAD: Izabran novi lider koji će voditi Klub za BiH

Školska torba: Prvašićima je potrebna torba koja je dovoljno prostrana da u nju stane sav školski pribor. Preporučljivo je odabrati torbu ergonomskog dizajna koja ima udobne naramenice za nošenje kako bi se smanjilo opterećenje djetetovih leđa.

Bilježnice i blokovi: Nabavite razne bilježnice i blokove potrebne za prvi razred, kao što su bilježnice za pisanje, crtanje, vježbanje matematike itd. Ovisno o zahtjevima škole, možda će biti potrebno nabaviti posebne vrste papira ili bilježnica.

Olovke, bojice i markeri: Kupite set mekih grafitnih olovaka prikladnih za početnike u pisanju. Nabavite i set bojica i flomastera u osnovnim bojama koji će prvašiću omogućiti kreativno izražavanje na satu likovne kulture.

Roditelji ogorčeni zbog transrodne učiteljice i njenih grudi: 'Kako ona ponovo predaje djeci?'

Roditelji ogorčeni zbog transrodne učiteljice i njenih grudi: 'Kako ona ponovo predaje djeci?'

Gumice, linijari i šestari: oprema poput gumica, linijara i šestara ključni je alat za matematiku i tehničku kulturu. Provjerite ima li škola posebne zahtjeve u vezi s ovom opremom.

Pribor za pisanje: Kupite dovoljno olovaka, hemijskih olovaka i olovaka u boji. Također, nabavite gumice za brisanje i šiljalo za olovke. Preporučljivo je osigurati rezervne dijelove pribora kako biste izbjegli nepotrebne brige tijekom školske godine.

Uniforma za tjelesnu kulturu: Trebat će vam kvalitetne sportske patike i odgovarajuća sportska odjeća.

Pernica: Odaberite pernicu koja ima dovoljno džepova za spremanje školskog pribora. Uključite osnovne stvari poput linijara, gumice, šiljala.

Rezervna odjeća i obuća: Ako se dijete zaprlja u školi ili doživi nezgodu, dobro je u torbi imati rezervnu odjeću i obuću za brzo presvlačenje i održavanje higijene tokom školskog dana.

Posude za hranu: Ako dijete ne koristi školsku kuhinju, odnosno ako mu se taj dan ne sviđa posluženi obrok, za svaki slučaj mu spakujte zalihe voća ili neki sendvič.

Školski pribor / Ilustracija
Foto: Pexels: Školski pribor / Ilustracija

Ostali dodaci: Uz osnovnu opremu razmislite o dodacima kao što su školski satovi, termosica s vodom, kišobran i novčanik u kojem dijete može nositi sitni džeparac.

Važno je porazgovarati sa školom prije kupovine opreme kako biste saznali sve posebne zahtjeve i preporuke.

Također, ne zaboravite uključiti svoje dijete u proces nabave opreme kako bi se osjećalo odgovorno za svoje školske stvari, piše Story.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije