Okrenuli se molitvi umjesto doktoru i izgubili sina

Radiosarajevo.ba
Okrenuli se molitvi umjesto doktoru i izgubili sina


Par na izdržavanju kazne od 2009. godine za smrt novorođenčeta, nakon što su se okrenuli molitvama umjestu doktoru, mogli bi se suočiti s novom optužbom nakon što im je i drugi sin umro.

Herbert i Catherine Schaible su članovi fundamentalističke kršćanske crkve koja vjeruje u izlječenje molitvom. Prošle sedmice su izgubili osmomjesečnog sina Brandona koji je najmanje sedmicu dana patio od proljeva i problema s disanjem, te prestao jesti. Prije četiri godine još jedan sin im je umro od bakterijske pneumonije, piše Abcnews.go.com.

Isljednici su rekli u utorak da će odlučiti o optužbama nakon što budu gotovi rezultati autopsije.

Mythri Jayaraman, advokat Catherine Schaible, upozorio je na prebrzu odluku suda i rekao je da su njih dvoje dobri roditelji duboko potreseni gubitkom i drugog djeteta.

Na saslušanju u ponedjeljak sudac je rekao da je par narušio uslove uslovne kazne, navodeći da su se molili Bogu za ozdravljenje Brandona umjesto da odu doktoru.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije