OKComrade, stranica za upoznavanje 'drugova i drugarica'

Radiosarajevo.ba
OKComrade, stranica za upoznavanje 'drugova i drugarica'

OKComrade je baš to kako i zvuči: nova dating platforma, ljevičarska alternativa "buržujskim" dating stranicama, koja omogućuje socijalistima, komunistima i anarhistima da se povežu sa svojim revolucionarnim istomišljenicima.

Facebook stranica je predstavljena 4. maja, a korisnici trebaju poštovati nekoliko pravila: "Bez seksizma, rasizma, heteroseksizma i transfobije".

Zainteresovani administratorima mogu poslati svoju sliku i biografiju, a oni će objaviti mini profil na stranici koji potom ostali članovi mogu komentarisati ili se javiti osobi direktno.

Jedan od kreatora stranice, koji se predstavlja kao Jacob, izjavio je za Huffington Post kako njihov tim radi na razvijanju web stranice ili mobilne aplikacije. "Želimo da ovo bude siguran prostor u kojem ljevičari mogu upoznati ljude istih vrijednosti. Političko opredjeljenje odražava te vrijednosti kao i pogled na svijet, te se čini smislenim tražiti društvo osoba sa sličnim pogledom na svijet."

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije