Odmor na kruzeru postao horor (VIDEO)

Radiosarajevo.ba
Odmor na kruzeru postao horor (VIDEO)


Idilu krstarenja na kruzeru prekinuli su divovski valovi kraj obale Francuske, u blizini Marseillea. U stravičnoj nesreći poginuli su državljanin Italije i državljanin Njemačke, priopćila je kompanija Louis Cruise Lines sa sjedištem u Cipru.

Kruzer Louis Majesty putovao je iz Barcelone u Genovu, ali se zbog nesreće okrenuo i sada je na putu za Marseille.

Glasnogovornik kompanije rekao je kako su brod pogodila tri abnormalno visoka vala te probila prozore u kabinama broda. Na brodu se u tom trenutku nalazilo 1350 putnika i 580 članova posade.

Među putnicima je bio i 51 državljanin Slovenije:Četvero ili petero ozlijeđenih Slovenaca nalazi se u bolnici, a jedan od njih je ozlijedio rebra, a možda i jetra.

"Sve je bilo krvavo, kao u nekom filmu. Voda je po stepenicama tekla kao potok. Neopisivo, zastrašujuće", rekao je za slovenski list 24ur Tomaž Krejačić, putnik s kruzera, prenosi net.hr



Kabine su nakon udara valova bile potpuno potopljene, a stvari su plivale po kruzeru. Posada je putnike koji su paničarili pokušala primiriti rekavši im da se sklone u kabine. Prvi val razbio je stakla, dok je s drugim valom more ušlo u kabinu i 'pomelo' sve pred sobom, stolove, stolice, pa čak i tepihe s podova.

net.hr/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije