Odlični trikovi kojima ćete uštedjeti vrijeme i novac za njegu kose

Radiosarajevo.ba
Odlični trikovi kojima ćete uštedjeti vrijeme i novac za njegu kose
FOTO: Pixabay / Ilustracija

Sigurno ima onih koji uživaju u ritualima uljepšavanja, ali većina žena će prihvatiti sve savjete i trikove koji će im pomoći da pojednostavne svoju rutinu njegovanja kose. Ovo su neki od najboljih savjeta koji će vam skratiti vrijeme i uštedjeti novac.

  1. Jednostavni (i jeftini) pramenovi

Želite suptilne pramenove u kosi, ali ne želite isprazniti novčanik za njih? Iscijedite jedan limun u posudu, umočite čistu četkicu za zube i nježno pročešljajte kroz kosu. Nakon toga sjedite na suncu 45 minuta do sat vremena; to ponovite jednom u dvije sedmice i kosa će biti prirodno posvijetljena.  

  1. Pranje u trenu

Nakupljena ulja i proizvodi za kosu mogu začepiti pore vlasišta i usporiti rast kose, pa za uklanjanje prljavštine koja se može sakupiti promiješajte u vodi sodu bikarbonu, dok ne dobije pastu i koristite je za pranje kose. Isperite je mješavinom jabukovog sirćeta i vode za potpuno prirodnu, čistu kosu, a na kraju stavite regenerator ako je miris ostao prejak.

  1. Ukrotite mlade dlačice

Za mladu kosu, male dlačice uz rub lica, četkicu za zube popršćite jakim lakom za kosu i njom ih "zagladite" dok se ne stope s ostatkom kose.

  1. Spriječite lomove

Spavanje na svilenoj jastučnici pomoći će da spriječite lomljenje kose i oštećenja koja se događaju po noći dok se okrećete. Pamuk i drugi materijali uzrokuju trenje, što će rezultirati ispucalom kosom

  1. Napravite svoj suvi šampon

Mnoge brinete i crvenokose žene izbjegavaju suve šampone zbog bijelog puderostog traga koji ostavljaju. Napravite vlastiti suvi šampon za tamniju kosu - pomiješajte dvije kašike kakao praha, dvije kašike kukuruznog skroba i prstohvat cimeta. Nanesite na korijen i protresite po cijeloj glavi, preporučuje Style Caster.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije