Očistite kuhalo za vodu u tri jednostavna koraka: Od kamenca ne ostaje ni trag

0
Radiosarajevo.ba
Očistite kuhalo za vodu u tri jednostavna koraka: Od kamenca ne ostaje ni trag
Foto: Screenshot/Instagram / Kuhalo za vodu

Kuhalo za vodu je stvar koja se koristi gotovo svakodnevno, ali brzo se napune kamencom i ponekad ih je teško očistiti da ponovno sjaje.

Ipak, stručnjakinja za čišćenje Carolina McCauley podijelila je odličan trik kako očistiti kamenac iz kuhala za vodu u samo tri jednostavna koraka i bez mukotrpnog ribanja.

U videu podijeljenom na Instagramu pokazala je rezultate čišćenja i oduševila mnoge.

S ove strane Drine| Dragan Banjac: Nečastivi se vratio

S ove strane Drine| Dragan Banjac: Nečastivi se vratio

Naime, sve što trebate napraviti je u kuhalo za vodu sipati jednu šoljicu vode i jednu šoljicu alkoholnog octa.

Ostavite da smjesa odstoji oko pola sata, a zatim uključite kuhalo i pustite da smjesa zavrije. Sve izlijte u odvod i isperite toplom vodom kako biste se riješili mirisa octa. I to je sve – kuhalo je sada sjajno i čisto te spremno za ponovno korištenje, piše Daily Mail.

Video je brzo postao viralan i pogledan je više od 500 hiljada puta, a mnogi korisnici ostali su oduševljeni jednostavnim trikom.

Ovo je super, hvala, moj kuhalo za vodu ima hrpu kamenca!”, komentirala je jedna korisnica, dok je druga dodala: “Odlična ideja! Ja sam uvijek svoje kuhalo ribala s četkom!”

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije