NY: Jedinstvena ponuda spavanja pod zvijezdama

Radiosarajevo.ba
NY: Jedinstvena ponuda spavanja pod zvijezdama

U betonskoj džungli New Yorka, gdje je parče neba često teško pronaći, spavanje pod zvijezdama je najnoviji turistički hit, javlja 24 France.

"Željeli smo gostima pružiti priliku da dožive jedinstveno iskustvo", izjavila je predstavnica hotela AKA Central Park, koji se nalazi u samom centru New Yorka.

Na sedamnaestom spratu hotela je terasa od 84 kvadratna metra koja je pretvorena u spavaću sobu sa pet zvjezdica. Gostima sobe na otvorenom na raspolaganju su bračni krevet, plazma TV, kao i veliki teleskop za posmatranje zvijezda u gradu koji nikada ne spava.

Spavanje pod zvijezdama podrazumijeva i bijeg od zagađenja, svjetla neonskih reklama i visokih nebodera New Yorka koji se natkriljuju nad svaki slobodan prostor.

U cijenu noćenja od 1.995 dolara uključeni su i romantična večera pod svijećama, jagode sa šampanjcem i muzika za opuštanje koju izvodi jazz gitarista.

Zbog vremenskih prilika, ovaj luksuzni smještaj pod vedrim nebom gostima je dostupan samo tokom ljetnih mjeseci.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najnovije