Novogodišnji make up: ŠEST sjajnih ideja za svaki izlazak u najluđoj noći

Radiosarajevo.ba
Novogodišnji make up: ŠEST sjajnih ideja za svaki izlazak u najluđoj noći
Foto: Pixabay / Ilustracija

Ako postoji jedna večer u godini na kojoj trebate zabljesnuti, to je doček Nove godine. Nakon što izvadite iz ormara svu ekstravagantnu odjeću, visoke potpetice i crveno rublje, posvetite se make-upu i najluđu noć u godini provedite sa stilom.

Donosimo savjete poznate hrvatske kozmetičarke i vizažistice Zdenke Mihelj za last minute novogodišnji doček.

"Ne bojte se eksperimentirati. Ako nikada ne nosite crveni ruž, stavite ga! Ako nikada niste stavili umjetne trepavice – stavite ih. A šljokice, one su obavezne za smjele party izglede", predlaže vizažistica Mihelj za Jutarnji, dodajući da se šminka uvijek može skinuti i ponovno nanijeti u drugoj verziji.

Iako su must have, sa šljokicama ne treba pretjerivati jer ne želite zasjeniti disko kuglu. Mihelj kaže da šljokicama treba naglasiti tek jedan dio lica. Primjerice, stavite ih na usne i zabljesnite.  Također, crvena je najpopularnija boja novogodišnje večeri. Oni koji je ne iskombiniraju na odjeći ili donjem rublju, odlučuju se za make-up. Crveni make-up nadopunjuje crveni outfit, a bit će savršen detalj neutralnim kombinacijama crne ili bijele boje koje će podići na svečani nivo.

Svaki make-up look započnite hidratantnom kremom, zatim primerom i korektorom. Puderom u prahu lice je matirano. Obrve definirajte i potamnite tamno smeđim sjenilom koje je bolje od olovki za obrve koja ima masnoću pa se s vremenom razmaže.

Igrajte na sigurno: Crveni ruž - svevremenski klasik koji stoji svim ženama

Plavušama savršeno stoji crvena boja, i to ona svjetlija. Stavljanjem korektora na srednji dio usana prije ruža, dobit ćete punije usne. Oči naglasite kombinacijom srebrnog i crno-sivog sjenila na kapcima koje nanesite od najtamnijeg u vanjskom kutu oka prema svjetlijem u unutrašnjem. 

Ideje za make up - undefined

Foto: Pinterest: Ideje za make up

Zablistajte: Šljokice na usnama učvrstite kozmetičkim ljepilom

Šljokice se više ne nose samo na očima, u kosi ili na obrazima – sada se nanose i na usne. Crveni ruž na usnama plijeni pažnju, a kada su usne i crvene i šljokičaste to je pun pogodak. Oči možete našminkati nježno smeđim sjenilom, i obrubiti crnim, a umjetne trepavice tu su za izraženiji look.

Ideje za make up - undefined

Foto: Pinterest: Ideje za make up

Zavodnički pogled: Maksimalno naglašene oči s nježnim usnama

Pažljivo nanesenom kombinacijom sivih i ljubičastih sjenila, crnim obrubom i maskarom te iznimno dugim i gustim umjetnim trepavicama u drama stilu vaše oči bit će magnet za sve. Lijepo oblikovan i popunjen luk obrve savršeno uokviruje oči koje su fokus ovog večernjeg party make upa. Rumenilo je nježno roza boje, a na usne nanesite nude ruž.

Ideje za make up - undefined

Foto: Pinterest: Ideje za make up

Drama queen: Uz red šljokica na kapku svaki je treptaj upečatljiv

U svečanijem make up looku sve su boje jače i izraženije. Kapci su prekriveni tamno smeđim sjenilom i uokvireni debelim slojem maskare, a šljokice nanesene uz rub gornjeg kapka. Uz red šljokica, svaki će treptaj biti dodatno dramatičan i upečatljiv. Šljokice su u prvom planu ovog make up looka, pa su usne u nenametljivoj boji mesa.

Ideje za make up - undefined

Foto: Pinterest: Ideje za make up

Doček kod kuće: Decentan look s prirodnim bojama

Sjenilo je lagano smeđe naneseno preko cijelog kapka kako bi oči izgledale veće, a uz to obrubljene su tamnosmeđom olovkom. Rumenilo je lagano, boje breskve, a usne su u nude boji s obzirom na to da je naglasak na očima. Oči dodatno istaknite parcijalnim umjetnim trepavicama. Ovakav make up je decentan i prirodan.

Ideje za make up - undefined

Foto: Pinterest: Ideje za make up

Dnevni make-up: Jednostavan i nenametljiv izgled s istaknutim usnama

Za one koji se ne vole isticati na novogodišnjoj proslavi preporučuje se ovakav gotovo dnevni make up, koji je postignut roza sjenilom i crveno-ljubičastim ružem, koji pomalo vuče na boju patlidžana. Koristite rumenilo pink nijanse, a cijela kombinacija je iznimno umjerena i blaga.

Ideje za make up - undefined

Foto: Pinterest: Ideje za make up

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije