Novi tretman koji oporavlja oštećenja na kosi i potiče rast će vas oduševiti

0
Radio Sarajevo
Novi tretman koji oporavlja oštećenja na kosi i potiče rast će vas oduševiti
Foto: Pexels / Kosa / Ilustracija

Tražite li tretman koji će ne samo oporaviti vašu kosu, već je i ojačati i potaknuti na brži rast -  imamo prijedlog.

Ukoliko ste u prethodnom razdoblju kosu izlagali suncu, soli ili ste je previše peglali ili farbali, vjerujemo da ste u potrazi za dobrim tretmanom koji bi je obnovio i vratio potrebnu vlažnost.
Izbor je širok, ali ovaj put prednost dajemo botoksu za kosu, a u nastavku vam otkrivamo kome je ovaj tretman namijenjen, kao i njegove prednosti.

Iako je prva asocijacija na spomen botoksa ubrizgavanje iglicama, kada je u pitanju botoks za kosu, radi se o sasvim drugom tretmanu. To je dubinski regenerator koji kosi vraća hidrataciju i zatvara ispucale vrhove.

Zagrebački obavještajac ponovo djeluje u BiH: "Ne treba obraćati pažnju na američka rješenja"

Zagrebački obavještajac ponovo djeluje u BiH: "Ne treba obraćati pažnju na američka rješenja"

Dovoljan je jedan tretman da primijetite kako vaša kosa izgleda zdravije, sjajnije i s manje oštećenja, a i dalje ćete se moći fenirati i farbati.

Evo šta trebate znati o sve popularnijem salonskom tretmanu kako biste saznali je li botoks za kosu baš ono što vam treba i kada je pravo vrijeme za to.

Ovo ulje za rast kose ima više do 30.000 zadovoljnih kupaca, a evo u čemu je fora

Ovo ulje za rast kose ima više do 30.000 zadovoljnih kupaca, a evo u čemu je fora

Šta botoks čini za kosu?

Antioksidansi i ulja u formuli pomažu u zaštiti od oštećenja izazvanih slobodnim radikalima zbog kojih vaša kosa može izgledati bez sjaja, istovremeno dodajući vlagu koja omekšava i zatvara kutikulu kose. Kolagen pomaže popraviti oštećenja i uklanja nekontrolirano uvijanje kose.

Ovisno o teksturi vaše kose i željenom rezultatu, tretman traje od 30 do 40 minuta. Nakon ispiranja proizvoda, vaš frizer će osušiti kosu i izravnati kosu za najbolji mogući rezultat.

[instagram]https://www.instagram.com/p/CxI3eFAoZ0E/[/instagram]

Kako se botoks za kosu razlikuje od tretmana keratinom?

Keratinski tretmani formulirani su sa sastojkom koji se zove formaldehid, koji mijenja kemijski sastav kose. S druge strane, botoks kosi daje hidratantne sastojke koji jačaju dlaku. Dok se specifični sastav botoksa za kosu razlikuje ovisno o brendu koji vaš frizer koristi u svom salonu, oni nezaobilazni sastojci su vitamini B5 i E, ulje kavijara i kompleks kolagena.

Koje su prednosti botoksa za kosu?

Budući da farbanje ili blajhanje kose može učiniti vašu kosu suhom i beživotnom, botoks je odličan za svakoga tko redovito farba ili izlaže kosu toploti. Ipak, savjet je da pričekate sa tretmanom barem dvije sedmice nakon farbanja kose. Morate pustiti svoju novu boju da se uhvati za dlaku tako da dubinski tretman ne utječe intenzitet boje.

Botoks za kosu također je izvrstan za osobe koje imaju problema s kosom koja puca, ima ispucale vrhove zbog korištenja fena za kosu i alata za oblikovanje kao što su pegla ili uvijači, jer kolagen u formuli pomaže ojačati slabe pramenove. A budući da pomaže začepiti ispucale vrhove, zadržava vlagu i vraća hidrataciju, botoks za kosu je opcija koju trebate razmotriti ako želite produžiti vrijeme između šišanja ili feniranja, piše Story.hr.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije