Novi Sad: Romima ulaz u McDonald’s nije dozvoljen

Radiosarajevo.ba
Novi Sad: Romima ulaz u McDonald’s nije dozvoljen

Novosađanka Maja Rogić (32) ispričala je agenciji Beta ružan događaj koji se prije nekoliko dana (10. jula) zbio u Novom Sadu, kada obezbjeđenje restorana brze hrane McDonald’s nije dozvolilo da s njom u restoran uđe i troje djece romske nacionalnosti.

Maja je prišla djeci koja su se igrala na Trgu slobode, u blizini McDonald’sa i pitala ih da li su gladni, na šta su oni odgovorili potvrdno.

U Upravi McDonald’sa Srbija agenciju Beta su uputili na ovlaštenu agenciju za odnose s javnošću, ali se na njen broj telefona niko nije javljao, te komentar nije bilo moguće dobiti. Izjave nije uspio dobiti ni portal Blic.

“Dečak (8 godina) i dve devojčice (7 i 5 godina) su trčkali ispred mene do ‘Meka’ gde ih je momak iz obezbedjenja restorana zaustavio i rekao da ne mogu da uđu. Prišla sam mu i rekla da sam ja s njima i da ću platiti šta budu naručili, na šta je momak rekao ‘Vi možete da udjete, oni ne’ “, ispričala je ona.

Dodala je da je ipak odlučila da sama uđe u restoran jer joj je bilo žao da djeca ispaštaju, a radovala su se obroku i čak joj pokazala na reklami šta bi želela da pojedu.

“Ušla sam, kupila im hranu, pa smo seli u baštu ‘Meka’ gde su i jeli”, ispričala je Maja Rogić novinaru Bete.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije