Nikad ne odustajte: Ljekari joj rekli da nikad neće moći hodati, a ona danas trči (VIDEO)

Radiosarajevo.ba
Nikad ne odustajte: Ljekari joj rekli da nikad neće moći hodati, a ona danas trči (VIDEO)

Eden Grace iz američke savezne države Idaho dijagnostificiran je Downov sindrom kada je imala šest mjeseci. Pored toga, ljekari su rekli majci da ona nikad neće prohodati, pa čak ni puzati zbog rijetkog poremećaja hromozoma. Ali mamin superheroj je uspio da potrči.

Mama Michelle (32) i njen muž Tim (36) shvatili su da nešto nije u redu sa Eden kada je imala šest mjeseci, pošto nije pokušavala da sjedne ili da puzi, a imala je poteškoće i da glavu održi uspravno.

Njena majka u kratkom filmu pod nazivom Don't Give Up pokazuje koliko je hrabra njena kćerka koja je prohodala poslije upornih odlazaka na fizikalne terapije.

"Ovo je priča o našoj kćerki. Rano joj je dijagnosticirana veoma rijedak genetski poremećaj o kojem su stručnjaci znali veoma malo. Nisu bili sigurni da li će ikada moći da puže ili da hoda polako. Bilo je veoma bolno kada smo to čuli, ali smo odlučili da budemo radosni bez obzira na ishod.

Ovo je njena priča o njenoj odlučnosti, nestašlucima i priči da nikada ne odustajete. Ona je naš heroj i naša inspiracija i nadamo se da može da bude i vaša. Toliko smo zahvalni Bogu za Eden i radosti koju je ona donijela u naše živote", napisala je u opisu videa mama Michelle.

Prvo su joj stavljene proteze uz pomoć kojih je počela da šeta. Sada mala Eden može da hoda, pa čak i da trči bez šetalice.

"Eden često pada, ali se uvijek smije, ustane i pokuša ponovo. Ona je naš heroj i prelijepi podsjetnik da treba naći sreću u malim stvarima, voljeti druge, smijati se često, biti jak i nikad ne odustajati. Nadamo se da će vas Eden ohrabriti sa čim god da se borite - budite uporni, smijte se, niste sami, ne odustajte", poručuje Michelle na kraju videa. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije