'Nije važno ko ste,samo me usvojite' (VIDEO)

Radiosarajevo.ba
'Nije važno ko ste,samo me usvojite' (VIDEO)

Davion Naver Henry Only povlači se po socijalnim službama otkad je rođen, no sad je odlučio stvar uzeti u svoje ruke i pronaći svoju novu obitelj.

Davion je skupio hrabrosti i snage te istupio pred vjernike u crkvi na Floridi i započeo svoju priču: "Moje ime je Davion i socijalni sam slučaj od rođenja...".

"Pristajem na bilo koga. Stari ili mladi, tata ili mama, crni, bijeli ili ljubičasti. Svejedno mi je. I bio bih stvarno zahvalan i najbolji što mogu biti", nastavio je Davion i mnogima prizvao suze na oči. Stajao je na oltaru u prevelikom odijelu koje mu je donirala obitelj koja je prethodno skrbila o njemu.

Majka je Daviona rodila dok je bila u zatvoru, a dječak je odmah pao u hladne ruke sistema. Čitavo je djetinjstvo proveo po bezbrojnim domovima tražeći jedno stalno utočište. Sam se dosjetio ideje da istupi pred vjernike crkve u St. Petersburgu i pokuša naći svoju novu obitelj jer će za tri godine postati punoljetan i ponovno prepušten sam sebi, piše Daily Mail.

U julu ove godine Davion je po prvi put pokušao pronaći svoju majku, no saznao je kako je završila u zatvoru zbog manje krađe i posjedovanja kokaina te preminula prije no što ju je uspio vidjeti.

Davion je izuzetno skroman dječak koji samo želi nekoga s kim bi mogao igrati košarku, nogomet ili video igrice, želi kupaonicu u koju mu nitko neće ulaziti dok je koristi te želi ponekad zaspati pokraj upaljenog svijetla. Od školskih predmeta najviše ga zanimaju oni znanstveni i prirodoslovni, a kad odraste htio bi biti policajac.

Od svoje sljedeće obitelji također ne traži i ne očekuje puno. "Htio bih da su ugodni, ljubazni i zabavni te da znaju kuhati", rekao je skromno Davion u nadi da će ga njegov novi skrbnik čuti i uzeti pod svoje okrilje.

Ipak, Davion ima problema s kontroliranjem bijesa koji se u njemu, zbog okolnosti, nakuplja godinama, no čvrsto je ranije ove godine odlučio preuzeti kontrolu nad tim, smiriti se i loše stvari ostaviti u prošlosti.

Lokalne novine pišu kako su se nakon Davionova apela dva para raspitivala o Davionu te uvjetima posvajanja, no zasad je ovaj 15-godišnjak i dalje u sistemu socijalne skrbi. On, naravno, ne odustaje i svojoj je socijalnoj radnici rekao kako zna da ga nova obitelj čeka odmah iza ugla.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije