Nick Vujičić: nema noge i ruke, ali voli život i fudbal (VIDEO)

Radiosarajevo.ba
Nick Vujičić: nema noge i ruke, ali voli život i fudbal (VIDEO)




Nick Vujičić je australijski propovjednik i govornik kojemu je priroda uskratila ruke i noge. Rođen je u porodici porijeklom iz Srbije, u Melburnu 1982 godine kao prvo dijete. Rođen je bez ruku i nogu, a ima dva stopala, od kojih lijevo ima dva prsta. Mentalno i fizički je od rođenja potpuno zdrav, a odrastanje mu je prolazilo uz velike traume.

Naime, po zakonu države Victoria, invalidna djeca nisu smjela pohađati normalnu školu, a Nick je znao da piše koristeći lijevo stopalo. Sa osam godina pokušao je izvršiti samoubistvo. Srećom, zakoni su se promijenili i Nick je bio prvo invalidno dijete koje je krenulo u javnu školu. Intelektualno superioran, diplomirao je u 21 godini knjigovodstvo i finansije, te uskoro počeo putovati i održavati motivacijske govore.

Nick može da hoda, pliva, koristi računar, igra golf i fudbal. Nevjerovatni mladić danas je propovijednik, ima hiljade sljedbenika i organizaciju The Life Without Limbs. Osnovna poruka kojom se obraća slušateljima je: Ja volim život i sretan sam!


Evo Nickove fudbalske priče:

http://www.youtube.com/watch?v=0DcqPzO26os

radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije