New York: Bajram će biti neradni dan u školama

Radiosarajevo.ba
New York: Bajram će biti neradni dan u školama

Muslimani u New Yorku već godinama traže da se njihovi praznici službeno priznaju u školskom kalendaru, a gradonačelnik Bill de Blasio im je napokon dao razloga za nadu, piše Huffington Post.

De Blasio je u ponedjeljak govoreći o ovoj temi u Brian Lehrer Showu izjavio da će u njujorškim školama Ramazanski bajram i Kurban-bajram biti neradni dani, a isti status dobiće i Kineska nova godina.

"Budžet i školski kalendar teško je mijenjati, ali to je nešto što želim uraditi u narednom periodu", rekao je De Blasio, prenosi New York Daily News.

Muslimani cijene njegove napore, ali se istovremeno druge zajednice u New Yorku žale da su zanemarene. De Blasio je u ponedjeljak priznao da još nije razmišljao o tome da li bi Diwali, hinduski festival svjetlosti, također trebao biti neradni dan u njujorškim školama.

Dr. Shashi Shah iz Zajednice Indijaca u Americi izjavio je za Daily News: "Razočarani smo, bavili smo se tom temom dugo jer je ona veoma važna našoj zajednici".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije