Nepal: Prvo takmičenje u ljepoti za homoseksualce

Radiosarajevo.ba
Nepal: Prvo takmičenje u ljepoti za homoseksualce

Stotine homoseksualaca, lezbijki i transrodnih osoba prisustvovalo je jučer u Katmanduu na izboru za najljepšeg homoseksualca, prvom takve vrste u Nepalu, javlja Fena.

Uz bučni pljesak gledalaca, osamnaestorica mladića golog poprsja s kaubojskim šeširima na glavi, ljubičastim satenskim kravatama i u uskim trapericama prošetala su pozornicom dvorane u Katmanduu uz zvuke pjesme Let's Get It Started američke grupe Black Eyed Peas.

Sudionici su se natjecali u više kategorija: za naslov najljepšeg (Mr. Handsome), za najjaču osobnost (Mr. Personality), za najsimpatičnijeg gayja (Mr. Friendly) i za učestvovanje u kampanjama protiv AIDS-a (Mr. Red Ribbon), po odluci ocjenjivačkog suda.

Najljepšim je proglašen Biswo Raj Adhikari (24), student sociologije koji smatra da će njegova pobjeda na ovom takmičenju biti poticaj drugim homoseksualcima koji ne žele otvoreno govoriti o svojoj seksualnoj orijentaciji.

Nepal, prilično konzervatnivna hinduistička zemlja, ima ipak zakone koji su među najliberalnijima u Aziji što se tiče homoseksualnosti.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije