Neobična kombinacija: Piletina u sosu od narandže
Za one koji vole probati nešto novo, ne baš uobičajeno za naše podneblje. Jako fina kombinacija mirisa i okusa koju preporučuje Meggle kuharica.
Sastojci:
300 grama pilećeg filea ,
2 narandže ,
3 kašike senfa,
malo smeđeg šećera ,
so i biber,
kuhana ruža kao prilog.
Priprema:
Piletinu premazati senfom , posoliti i spuštati na vrelo ulje u tavu i pržiti 7 do 8 minuta. Kad se isprži piletina izvaditi je i pripremiti sos od narandže :
Na ulje staviti dvije kašike senfa,sok od narandže i malo narendati kore od narandže, kašiku brašna,malo vode, smeđi šećer i začine po želji.
Piletinu vratiti u pripremljeni sos i ostaviti nekoliko minuta da odstoji.
U međuvremenu na tanjire za serviranje sipati skuhanu rižu, zatim piletinu prelivenim sosom i ukrasiti kolutovima narandže .
Prijatno!
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.