Naučno dokazano: Žene zvocaju 7920 minuta godišnje

Radiosarajevo.ba
Naučno dokazano: Žene zvocaju 7920 minuta godišnje
Ilustracija

Žene troše 7920 minuta godišnje na prigovaranje svojim muževima koje se odnosi na sitne kućanske poslove, njihovo opijanje i nebrigu o zdravlju. To znači da se na zvocanje potroši dva i po sata svake sedmice, ili 11 sati mjesečno ili pet i po dana u godini.

Studija je rađena na više od tri hiljade osoba, a provodi se u sklopu zdravstvene Everyman kampanje. Zaključak je da je najčešći predmet prigovora žena svojim partnerima to što ne brinu o kući. Ostale pritužbe uključuju pranje suđa, previše alkohola i neodlazak ljekaru. Većini žena nije neugodno što prigovaraju svojim muževima. Njih 87 posto priznalo je da bi njihov partner teško učinio nešto od kućnih poslova da nema njihovog prigovaranja.

Dok je većina muškaraca izjavila da nikada ne bi priznali tu činjenicu kako su "nekorisni" u kući, ipak je 83 posto anketiranih priznalo da često misli kako prigovori nisu bez razloga.

Iako se često govori kako je prigovaranje nepoželjan aspekt u vezama, ta je strategija izgleda vrlo djelotvorna ako je vjerovati rezultatima studije. Gotovo polovina ispitanica izjavila je da su muškarci popustili nakon sat vremena, ako njihov partner nastavlja sa istom temom, a daljnjih 21 posto popustio je nakon par sati - radi mira u kući.

jutarnji.hr/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije