Nauči kako da napraviš ogrlicu-kragnu, lako je!

Radiosarajevo.ba
Nauči kako da napraviš ogrlicu-kragnu, lako je!

Petar Pan ogrlice nalik na kragne postaju sve nezaobilazniji detalj jer ih je lako kombinovati, a i napraviti. Uz to, 'podići' će svaki stajling, a možete ih napraviti elegantne, ekscentrične ili jednostavne. 

One su poput ogrlica, ali ne pripadaju isključivo jednom stilu, zbog čega i postaju sve traženiji detalj jer lako preobražavaju i sportske majice i elegantne košulje. Pristaju i uz debelo pletivo, a odlično se slažu i s haljinama. 

Možete ih napraviti i sami kod kuće (pogledajte video).

Možete se poigrati i napraviti "nepravilno" izrezanu kragnu. Dobijeni oblik stavite na tkaninu koju ste izabrali, bila to imitacija kože ili karirani motivi i izrežite željeni oblik. Nakon što ste izrezali kragnu, na rubovima zašijte ili zalijepite trakice za vezenje, piše portal Nadlanu.com.

Ogrlicu možete ukrasiti po želji tako da površinu kragne premažete ljepilom za tkaninu i stavite detalje po želji. Trenutno su vrlo popularne kragne s biserima i šljokicama.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najnovije