Napravite savršenu kajganu uz trikove Gordona Ramsaya: Tajna je u par koraka
Kajgana bi mogla biti jedan od najjednostavnijih recepata u vašem kuhinjskom repertoaru, ali pripremljena Gordon Ramsayjevom metodom dobija sasvim drugu dimenziju. Dok mnogi žure s pripremom jaja za ovaj brzi doručak, slavni kuhar otkriva da uz malo tehnike, kajgana može postati nešto zaista luksuzno.
Njegova tehnika za kajganu proširila se TikTokom, a mnogi gledaoci hvale teksturu i bogatstvo gotovog proizvoda. Ispostavilo se da trik nije u kompliciranju stvari, već u pravilnom izvođenju jednostavnih koraka.
Prema Ramsayju, nema potrebe za skupom opremom ili nabavkom specifičnih sastojaka, već je sama tehnika apsolutno ključna.
"Život na kašičicu": Penzioneri u BiH preživljavaju s nekoliko maraka dnevno
"Tajna svake dobre kajgane je spriječiti da se jaja prekuhaju. Nikada ne mutimo jaja prije nego što ih ispržimo. To ih pretvori u nešto zrnasto", objasnio je.
Ramsay jaja razbija direktno u hladnu tavu s neprianjajućim dnom. Tek onda kuhar dodaje puter, a dok se tava zagrijava, vrijeme je da se počne miješati jaja spatulom.
"Najvažniji dio ovdje je razbijanje tih jaja", rekao je on, naglašavajući važnost kretanja.
@jollyx77 Perfect eggs #cooking #recipe #homecooking #homemadefood #cook #foodtok #breakfast #foodies #foodwehate #perfect #egg #gordonramsay #recipes
♬ оригінальний звук - JollyX
Tava se zatim skida i vraća na vatru u kratkim intervalima kako bi se kontrolirala temperatura i spriječilo stvrdnjavanje jaja. Završni dodir je dodavanje kisele pavlake, što lagano hladi kajganu. Kuhar je napomenuo da je ovo ključni korak koji će kajganu učiniti "laganom i pahuljastom". Kada jaja dostignu savršenu konzistenciju, dodajte malo soli, bibera i - po želji - svježe sjeckanog vlasca.
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.