Napravite domaće pivo koje će spriječiti rak, ali i liječiti artritis, holesterol...

Radiosarajevo.ba
Napravite domaće pivo koje će spriječiti rak, ali i liječiti artritis, holesterol...

Recept uz pomoću kojeg možete napraviti pivo koje je zdravo i koje vam može pomoći u borbi protiv brojnih bolesti, donosi vam Healthytipsworld.

Liječi artritis, loši holesterol, stomačne bolesti, povišen šećer... sve što može dovesti do stvaranja kancerogenih ćelija.

Holistička medicina tradicionalno koristi đumbir i tako liječi brojne zdravstvene tegobe:

- Olakšava stomačne tegobe

- Poboljšava probavu 

- Smanjuje loši holesterol

- Smanjuje šećer

- Ublažava simptome prehlade i gripe

- Popravlja cirkulaciju u krvi

- Spriječava rak

Magnezij, hrom i cink mogu poboljšati protok krvi, a đumbir sadrži sva tri od ovih elemenata. Kada ste bolesni, osjećate groznicu i znojenje, uzmite đumbir - pomoći će vam sigurno.

Đumbir je poznat da ima prirodna anti-upalna svojstva koja pomažu u smanjenju upale. Biljka kurkuma je dio iste porodice kao i đumbir, i još je jedan od izvora za rješenje upale. Đumbir možete uzimati kroz kuhanje, tablete, ili jednostavno naribajte korijen u tjesteninu.

Ove zdravstvene beneficije su samo početak, jer đumbir ima mnogo više koristi. Neke studije pokazuju da može pomoći u prevenciji raka, zubobolje, glavobolje, te jačanju imunog sistema.

Sastojci

200 gr đumbira

450 ml vode

200 gr šećera

120 ml kisele vode

Više kapi limunovog soka

1 kriška limuna

Malo meda

Prokuhajte vodu, dodajte đumbir, smanjite temperaturu i krčkajte pet minuta. Ostavite 20 minuta da odstoji, a potom ocijedite. U drugoj posudi pripremite sirup od šećera, vode, mineralne vode, meda i limuna. Sve to pomijeđajte sa đumbirovim sokom i stavite u čašu. Uživajte.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije