Naplata takse za dovođenje beba u restoran

Radiosarajevo.ba
Naplata takse za dovođenje beba u restoran

Već smo ranije pisali o širenju, nazovimo ga, pokreta 'Djeci ulaz zabranjen', a radi se o striktnim zabranama dolaska sa malom djecom u određene restorane, kina ili korištenje usluga pojedinih avio-kompanija.

Slučaj koji se desio 34-godišnjoj majci (Nataska Young) iz Londona nije bio zabrana ulaska u restoran sa njenom šest mjeseci starom bebom, ali ova Britanka zasigurno više neće kročiti u ovaj objekat.

Naime, osoblje restorana Cosmo u Londonu ovoj Britanki, na račun je dostavilo dodatne 3 funte opravdane taksom za dovođenje njenog djeteta. Čak i nakon što je objasnila da beba nije ništa jela, osoblje nije htjelo odbiti sporni iznos s računa, jer je dijete ipak 'zauzimalo prostor u restoranu'.

Nažalost, ovo nije usamljen slučaj, a to se potvrdilo nakon objavljivanja ove priče o 'taksi za bebe' u tamošnjim medijima, a uvođenje takve takse čak je naišlo i na odobravanje kod onih koji smatraju da djeca za sobom ostavljaju takav nered da je i u redu da se isti naplati.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najnovije