Pravda za Harambea: Gorila je štitila dječaka?

Radiosarajevo.ba
Pravda za Harambea: Gorila je štitila dječaka?
Prije nekoliko dana, četverogodišnji dječak upao je u kavez sa gorilama.

Uplašeni zbog burne reakcije životinje, čuvari zoološkog vrta usmrtili su velikog majmuna, strahujući za djetetov život.

Međutim, mnogi smatraju da je njihov potez bio drastičan i da je sasvim moguće da je gorila zapravo pokušavala zaštititi dijete, piše Mirror.

Međutim, sasvim je moguće da je gorila Harambea iz ovog zoološkog centra, u Cincinnatiju, drukčije reagirala, jer je dječak bio svjestan, te se mirno kretao po ograđenom prostoru. Na snimku koji su napravili očevici majmun ni u jednom trenutku nije učinio ništa što bi povrijedilo dječaka. Čak na novim snimcima vidi se dječak dok ga gorila vodi za ruku na drugu stranu.

Više od 70. 000 ljudi potpisalo je peticiju kojom se pozivaju dječakovi roditelji da „budu odgovorni za nedostatak kontrole i zbog nemara koji su doveli do toga da Harambe izgubi život“.

Oglasila se i dječakova majka na društvenim mrežama.

"Samo Bog je štitio moje dijete dok ga čuvari zoološkog vrta nisu spasili. Moj sin je na sigurnom i može hodati. Ima tek nekoliko ogrebotina, a nema polomljenih kostiju, niti unutrašnjih povreda. Društvo me osuđuje kakva sam to majka, kad sam pustila dijete iz vida, ali svi koji me poznaju znaju da neprestano nadgledam svoju djecu, ali nesreće se dešavaju...“, napisala je majka dječaka.

No, na društvenim mrežama oglasila se još jedna majka, koja je bila u zoološkom vrtu, koja je potvrdila da nije sigurna da je opasnost bila tako velika, i da su gorilu morali ubiti...

Pogledajte video:

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije