Najuspješniji Kickstarter projekat je krompir salata!

Radiosarajevo.ba
Najuspješniji Kickstarter projekat je krompir salata!

Zack Brown je ime čovjeka koji će ostati zapamćen po najuspješnijem projektu platforme Kickstarter: krompir salati. On je prošle sedmice pokrenuo kampanju s ciljem prikupljanja 10 dolara da napravi krompir salatu, a na računu već ima gotovo 35.000 dolara, piše Slate.

Na Kickstarteru su mnogi izumi i umjetnički projekti prikupili daleko više novca, ali je Brown rekorder po odnosu zatraženog i dobijenog novca.

"Pravim krompir salatu. U suštini samo pravim krompir salatu. Još nisam odlučio kakvu tačno", bilo je sve što je napisao Zack na svom Kickstarteru. Uskoro su se na njegov poziv odazvale hiljade ljudi, koje su donirale po koji dolar za ovaj jednostavan projekat.

"Nisam imao predstavu da će se ovo desiti. Deset dolara se činilo kao dobar, konzervativan cilj. Mislim da se ljudi odazivaju prilici da se okupe oko nečega što je podjednako i apsurdno i prizemno. Krompir salata nije kontroverzna, ali očigledno ujedinjava", naveo je Zack.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije