Najnovija muška kontracepcija: Dvije godine bez ikakvih briga

Radiosarajevo.ba
Najnovija muška kontracepcija: Dvije godine bez ikakvih briga
YouTube / Prtscr
Da ne dužimo, muško kontracepcijsko cjepivo je iznimno učinkovito, čak dvije godine sprečava trudnoću i, većini muškaraca grozomoran proces odlaska na vazektomiju, je skinuo s popisa opcija zaštite.

Cjepivo funkcionira kao privremeni blokator koji sprečava spermu da izađe iz muškog tijela, piše portal 24sata.

Dosadašnje testiranje na majmunima je rezultiralo nemogućnošću majmuna da oplode majmunice u periodu od 2 godine. Ove hormonalne injekcije su dosad imale 100% uspjeha, ne uzrokujući nuspojave koje su se pojavljivale u prijašnjim istraživanjima (gdje su se koristili hormoni u svrhu blokiranja proizvodnje sperme) te bi se mogle početi testirati na velikom uzorku muškaraca već iduće godine.

Među znanstvenicima u ovom polju rada postoji utrka za učinkovitom muškom kontracepcijom, koja bi maknula postojeći pritisak sa žena. Između ostalog, znanstvenici su pokušavali i "isključiti" sposobnost spermijima da plivaju, kao i prekinuti signale iz mozga odgovorne za aktivaciju proizvodnje sperme.

U ovom trenutku smjer u kojemu ide muška kontracepcija, mogla bi značiti da će već kroz par godina na tržištu postojati proizvod koji će omogućiti veći utjecaj muškaraca na pravo na reprodukciju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije